logo
All languages

Acest articol a fost scris pentru utilizatorii novice, care tocmai a început să înveţe unele metode de prelucrare a imaginilor pe un computer. Am încercat să descrie metode şi instrumente simple pentru fotografii de pregătire pentru a fi trimis la agenţiile de fotografie stoc.

Acesta este un set de software-ul pe care îl folosesc pentru fotografiile de prelucrare: 
Adobe Photoshop - program de celebru si puternic pentru procesare de imagini 
Adobe Bridge - vizualizare a imaginilor şi de catalogator 
Adobe Camera Raw (ACR) - un plug-in pentru prelucrare de imagini în format RAW 
Imagenomic Noiseware Professional - Excellent plug-in pentru reducerea zgomotului.

De obicei, Adobe Bridge şi ACR merge împreună cu Photoshop CS (Creative Suite). Eu folosesc Photoshop CS3. Cea mai recentă versiune este CS4, dar, pentru moment, mi se pare funcţionalitatea CS3 este de ajuns pentru mine. 
Photoshop pot fi achiziţionate de la magazin, descărcat (http://www.adobe.com/downloads/) ca un proces de 30 de zile de la versiunea adobe.com site-ul oficial sau puteţi găsi o versiune corespunzătoare în reţeaua de torrent. Pentru reducerea nivelului de zgomot sa folosesc plug-in-Noiseware care pot fi descărcate de pe site-ul oficial (http://www.imagenomic.com/download.aspx - alege Noiseware Professional plug-in, există instrucţiuni detaliate de instalare) sau prin torrent.

Pentru catalogare, sortarea, selectarea şi vizualizarea de fotografii, folosesc un foarte bun de software Adobe Bridge. Se poate adăuga, de asemenea, cuvinte cheie şi titluri direct în metadate de fotografii.

Cum de a organiza colecţia dvs. de fotografii digitale? Am ales algoritmul de următoarele: 
1. Creaţi un folder (director) pentru fotografie stoc. 
2. În acest dosar, a crea aproximativ 50 de dosare - unul pentru fiecare o zi, sau de un lot de imagini pe care le va trimite la stocurile de fotografie. Call-le 1, 2, 3, 4, 5 .. 50 (pentru următorii 50 de loturi vă va crea un alt dosar). 
3. În fiecare folder creaţi subfoldere numit «PSD» (pentru rezultatele intermediare de prelucrare a imaginii) şi «JPG» (pentru rezultatele finale). 
4. Apoi, ar trebui să copiaţi fotografii în format RAW în folderele de 1, 2, 3, etc, astfel încât nu va exista o multime de repetări în seria (nu mai mult de 2-3) şi obiectul imaginile dvs. vor fi mai diverse . De exemplu, puteţi alege: 2 zgârie-nori, 2 plaje, 2 obiecte, 2 medii, etc În total, în care un lot tipic poate fi compus din aproximativ 15 - 25 fotografii în format RAW în fiecare dosar. De ce am spus aceste numere (15-25 imagini în fiecare lot)? Pentru că pentru a obţine succes în această afacere şi creşterea continuă a veniturilor, va trebui să încărcaţi aproximativ 15 fotografii pe zi şi de prelucrare a sumei astfel de imagini nu ar fi nevoie de prea mult timp. În plus, agenţiile de fotografie cum ar fi stocul Dreamstime Stockxpert au unele limitări privind numărul de imagini încărcate de zi cu zi.

I a putea împărţi modul întreg de prelucrare a imaginii în 9 etape majore: 
1. Prelucrarea folosind Adobe Camera Raw. 
2. Corecţii final al Brightness / Contrast şi saturaţia în Adobe Photoshop. 
3. De reducere a zgomotului. 
4. Corectarea aberaţiilor cromatice. 
5. Rotiţi imaginea. (În acest stadiu, puteţi izola, de asemenea, subiect de pe alb şi elimina obiecte inutile) 
6. Redimensionarea si incadrarea. 
7. Reglarea claritatea imaginii în Photoshop. 
8. Conversia profilul curent de culoare sRGB. 
9. Salvarea rezultatele de prelucrare a imaginii. Şi 3 etape suplimentare: 
10. Scoaterea obiecte nedorite de la o fotografie. 
11. Izolarea pe fundal alb. 
12. Adăugarea de date pentru a fişierului imaginii Info.

1. Prelucrarea folosind Adobe Camera Raw. 
În cazul în care aparatul de fotografiat acceptă RAW, atunci este foarte recomandat pentru a face fotografii în acest format.Dacă nu - săriţi peste această secţiune şi cred că cumpararea despre un aparat de fotografiat mai gravă în viitor. 
Puteţi deschide doar în Photoshop un fisier RAW (File-> Open) sau puteţi folosi Adobe Bridge şi deschideţi-l prin dublu clic pe miniatura.

Faceţi dublu clic pe RAW selectat fişierul şi deschideţi imaginii in Adobe Camera Raw:

Instrumentele utilizate cel mai frecvent »« lupă (zoom) şi de mână »« (în mişcare) sunt situate în colţul din stânga sus a barei de instrumente. Puteţi găsi întotdeauna histogramă imaginea în colţul din stânga sus, care vă permite să verificaţi de distribuţie tonale de imaginea ta, în funcţie de iluminare (cele mai întunecate pixeli sunt pe partea stângă şi cele mai strălucitoare sunt pe dreapta). În colţul din stânga jos, puteţi vedea 8 instrumente de file pentru ajustarea parametrilor de imagine diferită de prelucrare. 
Una dintre cele mai importante file este numit de bază:


Balanţa albă: - balansul de alb. Puteţi alege presetari diferite sau o lăsăm aşa cum este (precum stabilirea Shot). 
Temperatura şi Tint - Puteţi corecta manual soldul curent alb (temperatura de culoare). De exemplu, vreau să fac imaginea exemplu, un pic «» mai cald. Pentru a face acest lucru, seta temperatura de culoare la 4900K (numai pentru acest exemplu).Eu nu se schimba, de obicei Tint. 
Expunerea - instrument de expunere. În acest caz, am neschimbat, pe 25 pentru a face o imagine mai luminoasă. 
Recuperare - este de a evidenţia de recuperare în a scoate în evidenţă aproape supraexpuse a unei prime de captare digitală, ceea ce sporeşte gama dinamica. Dacă setaţi cursorul mouse-ului peste Expunerea slider, apăsaţi ALT şi faceţi clic pe butonul din stânga al mouse-ului, veţi vedea supraexpuse zone în fotografie. În acest exemplu recuperarea este setat la 10. Nu recomand să folosească acest instrument prea mult. Am stabilit în mod normal, aproximativ 10-20 de recuperare. Uneori, mai mult (atunci când am nevoie pentru a procesului de piese de puternic supraexpuse a unei fotografii, pentru Sky exemplu). 
Se umple de lumină - un alt instrument foarte util. De asemenea, sporeşte gama dinamica a imaginii prin aducerea luminozitatea mai mult la zonele întunecate ale fotografiei. I ezat a aranja it la 15 în acest exemplu. Eu nu recomand la o utilizare excesivă acest instrument, deoarece aceasta poate provoca zgomot puternic în umbre. De obicei nu-mi seta Completaţi lumina mai mult de 35. 
Blacks - aceasta face zonele întunecate din fotografie, chiar mai întunecate şi îmbunătăţeşte contrastul. De obicei, am creşte contrastul folosind Contrast instrument. În unele cazuri, acest parametru poate fi foarte util, de exemplu - transparente de apa (pe plajele tropicale sau pur şi simplu pentru a sublinia bule de aer). Voi stabili Blacks implicit de la 5 la 3 pentru imaginea exemplu, pentru că mai târziu am veţi utiliza instrumentul de contrast. 
Luminozitate - după cum puteţi ghici acest instrument se ocupă cu luminozitatea imaginii. Se poate face o fotografie sau reducerea luminozităţii. Eu de obicei, prefera Pentru a utiliza instrumentul de expunere. 
Contrast - contrastul imaginii. Îmi place să fac luminoase şi fotografii de contrast pentru agenţiile de stoc. În funcţie de situaţia as alege setarea de contrast 35 la 100. În acest caz, am neschimbat, până la 55. 
Claritatea - este un instrument foarte util. Aceasta vă permite de a face fotografia de vedere vizual mai clară şi mai detaliate. Dar nu recomandam sa folositi prea mult. Eu de obicei, setaţi valoarea de claritate instrument de mai puţin de 25.Dacă aţi stabilit o valoare negativă, imaginea se va obţine un efect de focus-moale. 
Vibrance, şi creşterea Saturaţie saturaţia culorilor. Dar aceste instrumente o fac în moduri diferite. I folos Vibrance, deoarece creşte de saturaţie foarte selectiv şi cu atenţie. Eu de obicei, stabilesc valori aproximativ 15 - 35. În acest caz, eu va seta Vibrance la 15 (atât de puţin pentru că eu va trebui să crească de saturaţie a unor culori).Tab-ul următor - Tone Curve:

În această secţiune, puteţi ajusta în mod flexibil luminozitatea şi contrastul dintre fotografiile dvs.. . 
Eu nu folosesc această filă de multe ori, dar uneori fac experimente cu slidere diferite şi a vedea rezultatele. Ea poate fi util pentru a împinge valoarea Saturation la -100 şi să facă o versiune frumos alb-negru, apoi întoarcerea valoarea Saturation la 0.
În acest caz, eu nu atinge nimic aici şi rândul său, la fila următoare - Detaliu:

Puteţi seta parametrii de claritate şi se îndepărtează de zgomot. Pentru a face acest prefer să folosesc filtre şi plug-in-uri în Photoshop RAW, după prelucrare. Prin urmare, am setat valorile acestor instrumente la 0.

Fila următoare este HSL / Grayscale - un instrument puternic pentru lucrul cu componente de culoare. 
Există trei sub file. 
Hue - schimbări culori.

Eu de obicei schimba nuanţa cerului, ca un pic mai mult Purple, care se deplasează Purples cursorul în valoare 3 - 15 (în acest exemplu am setat-l la 15). Uneori, când o imagine conţine iarba-mi schimb nuanta verde la aproximativ 10.

Saturation - vă permite să modificaţi componentwise de saturaţie.

Eu folosesc adesea această filă pentru a face cerul mai mult albăstruie. În acest caz, am setat la 15 Nuanţe de portocaliu şi Blues la 75. Doar nu uitaţi că dacă veţi face la nivel de saturaţie prea mare, nu va fi zgomot vizibile.

Luminance - vă permite să schimbaţi componentwise luminozitatea (asiguraţi-zone sau reducerea luminozităţii de culori diferite).

În acest exemplu, vreau să fac biserica un pic ca un obiect stralucitor pe un fundal de cer albastru inchis. Prin urmare, am setat Reds Portocale Blues galben de la 15, respectiv 25 100 -25. White (galben), regiuni vor deveni şi mai uşoare, precum şi toate albastru va fi mai închisă. 

Tab-ul următor este foarte util de asemenea - este Lens Corectarea:

Eu de obicei, corecta aberaţiilor cromatice, în această filă. Aberaţie cromatică este un artefact, atunci când se poate vedea frontierele de culoare (de obicei, albastru şi galben sau verde şi roşu), cu privire la graniţele contrastante obiecte. Ea vine de la dispersia luminii în lentilă. Aici este un exemplu care arată detaliile biserica înainte şi după corecţiile aberaţie cromatice.Scara este de 300%. În acest exemplu, am setat cursorul Fix Red / Cyan Fringe la valoarea de -30. Verde şi roşu de aberaţie este mai uşor de a corecta în Adobe Camera Raw mult de un albastru şi galben.

Pe fila aceeaşi procedură, puteţi corectate Vignetting (margini mai întunecat). Experiment cu valoarea, dacă este necesar (în acest exemplu, eu nu folosesc acest instrument, la toate). 

I'm finisare prelucrarea fotografiei exemplu, în Adobe Camera Raw mea. Aveţi posibilitatea să deschideţi, fie fotografii în Photoshop pentru o prelucrare ulterioară (utilizaţi butonul de imagine deschisă), sau a salva modificările dvs. (faceţi clic pe Done). În acest caz, imaginea original în format RAW nu se schimbă, toate modificările de setările din Adobe Camera Raw sunt salvate într-un fişier suplimentar în acelaşi folder. Dacă doriţi, puteţi să deschideţi întotdeauna fisier RAW şi de a continua să lucreze. Sau puteţi şterge pur şi simplu. XMP dosar şi începe prelucrarea în ACR de la zero. 
Apropo, Adobe Camera Raw vă permite să vă procesul de loturi de fotografii. De exemplu, dacă apăsaţi Ctrl in Adobe Bridge, alege unele fişiere RAW şi apoi apăsaţi Enter, se va deschide în ACR. Apoi, în Adobe Camera Raw, în colţul din dreapta veţi vedea lista de fişiere RAW dumneavoastră. Apăsaţi Ctrl şi fotografii selectaţi pe care doriţi să le editaţi (sau de a folosi combinaţia Ctrl-A pentru a selecta toate) - setările vor fi schimbate pentru toate fişierele selectate, la o dată. 

Pentru comparaţie, există imagini înainte de prelucrare in Adobe Camera Raw şi după ce:

În general, Foto Agentii de stoc ca luminoase, suculenta, imagini de contrast mare pe care le puteţi vedea în fiecare zi în calendare, cărţi poştale sau reclamele. Lăsaţi-vă fotografiile fi chiar un pic mai luminos şi saturate decât în viaţa reală.

2. Corecţii final al Brightness / Contrast şi saturaţia în Adobe Photoshop. 
Uneori, chiar şi după ce fişierele de prelucrare RAW in Adobe Camera Raw aveţi posibilitatea să doriţi să modificaţi unor parametri pentru a face imagine, chiar mai bine. De exemplu, pentru a îmbunătăţi contrastul imaginii sau saturaţia culorilor.Prin utilizarea straturi si masti, este posibil pentru a schimba anumite părţi din fotografie. 

Înainte de a începe cu privire la orice prelucrare în Photoshop am două exemplare, stratul de curent. Pentru a face acest lucru, în primul rând am deschis ferestre-> Layers (F7), apoi Layer-> Layer Dublicate ... faceţi clic (sau butonul drept de la mouse pe stratul în fereastra de straturi şi selectaţi elementul Dublicate Layer).

În general, am recomanda să duplicat straturi de multe ori, şi a salva rezultatele intermediare în format PSD (de fiecare dată cu un nume de fişier nou în cazul în care spaţiul de hard disk permite). Atunci nu vor avea de suferit daca se intampla ceva cu Photoshop sau de pe calculator. Acesta va fi mai uşor de a reveni la o pereche de paşi înapoi. 

În primul rând I folos Niveluri auto pentru a îmbunătăţi uşor balansul de alb şi de contrast de ansamblu. 
Alegeţi stratul de copiat în straturile fereastra, apoi executaţi clic pe Imagine -> Adjustments -> Levels Auto. Imaginea poate fi uşor modificat, uneori prea mult. De aceea, dacă doriţi să implice numai o parte a schimbărilor, ajusta transparenţa a stratului de modificat folosind valoarea Opacity la 30% la 70%:

Apoi, combina straturi într-un singur strat: Layer -> Flatten imagine. Există corespondenţă, care este utilizată frecvent pentru a combina mai multe straturi selectat fără a afecta pe ceilalţi şi de a păstra transparenţa.

Puteţi schimba contrastul sau luminozitatea imaginii în diferite moduri, dar unul dintre cele mai rapidă şi simplă este de imagine -> Adjustments -> Brightness / Contrast. De obicei, am setat-l la + / -10.

Dacă alegeţi Image -> Adjustments -> Hue / Saturation (Ctrl + U), puteţi regla uşor saturaţia culorilor şi la nivel de luminozitate.

Apoi i-am combina toate straturile din nou (Layer -> Flatten Image). 

3. De reducere a zgomotului. 
Eu folosesc camere DSLR Canon 400D şi, uneori, Canon 40D de muncă în Foto agenţii stoc. Ei au sensibilitate destul de bune, dar chiar si la ISO100 există unele de zgomot în cer sau în umbre întunecate (la 100% scară). Dacă vă creşte sensibilitatea culoare sau nivelului global de zgomot de contrast digitale poate fi chiar mai notabile. Am făcut comparaţie propria mea a software-ului de mai multe diferite pentru reducerea zgomotului şi a ales unul dintre cele mai bune în scopuri mea - Imagenomic Noiseware Professional. Acesta este un plug puternică şi eficientă-in pentru Adobe Photoshop. Puteţi citi cum să instalaţi Noiseware plug-in-ONU aici: http://www.imagenomic.com/howtoinstall.aspx. 
Să presupunem că Noiseware plug-in-este deja instalată cu succes. Vă recomandăm pentru a salva imaginea PSD (File -> Save as), înainte de a utiliza software-ul de reducere a zgomotului. De fapt am salva de back-up *. PSD, înainte de a folosi orice tipuri de filtre. Apoi duplicat stratul (uneori poate fi necesar să reducere a zgomotului în zone diferite, cu setări diferite), precum şi du-te la Filter -> Imagenomic -> Noiseware Professional ... Se va deschide următoarea fereastră:

De obicei folosesc presetate următoarele (lista verticală Settings):


Peisaj - este perfect înlătură de zgomot în cer, dar poate atenua detalii. 
Completa (mai puternic zgomot Luma) - eliminarea completă a tuturor zgomot. Acesta poate fi folosit pentru umbre profunde, cerul de noapte şi în alte domenii, fără detalii, deoarece acestea vor fi blured. 
Implicit - nivel normal de reducere a zgomotului pe care îl folosesc cel mai des. Ea pastreaza detalii destul de bine, în special dacă setările de luminozitate şi de culoare sunt mai puţin de 50. 

În acest exemplu voi folosi setarea Peisaj şi setarea implicită pentru două straturi diferite (pentru cerul si umbre pe biserică). 
În primul rând, selectaţi Setări -> implicit şi a seta nivelul de luminozitate, la 55. Mai mare această valoare, cu atât mai bine de zgomot vor fi eliminate, dar detaliile vor fi pierdute prea, asa ca poza va arata »mai mult din material plastic«. De ascutit poate fi setat la valoarea de 6 (nu-mi mai mult decât de obicei, setat la 5-7). Faceţi clic pe OK. 
Adauga o masca strat. Selectaţi stratul cu doar zgomot îndepărtat (Window-> straturi) şi selectaţi Layer -> Layer Mask. Există două posibilităţi - Toate Revers şi Hide All. Acum eu ar trebui să vă spun câteva cuvinte despre straturi în Photoshop, în general, şi cu privire la principiile de lucru cu ei. 
Revers Toate, creează masca alb (apare sub forma unui dreptunghi alb dreptul de imagini stratul's), care se deschide complet stratul cu acest masca. Este o face complet vizibil, cum ar fi de sticlă transparentă. Aceasta face ca stratul de deasupra complet vizibile. Dacă utilizaţi perie negru pe aceasta masca zonele negre va dezvălui strat anterioare (ca şi cum ai face o gaura pe un strat de deasupra şi, prin aceasta, veţi vedea care stau la baza stratului). 
Ascunde Toate opţiune, dimpotrivă, face o mască neagră (ceea ce face ca stratul de deasupra pe deplin «» transparente şi stratul de faptul că se află sub ea devine absolut vizibil). Folosind o perie de culoare albă pe masca puteţi elimina această transparenţa şi vizibilitatea a reveni la suprapunerea strat (pe care aţi aplicat Hide All masca). 
Desigur, puteţi schimba transparenţa zugrav (Opacity) şi de culoare de la alb la negru şi, prin urmare, a face stratul de mascat mai mult sau mai puţin transparente. 

Aş dori să arate procesul de utilizarea măştilor de pe un exemplu simplu. Să ne imaginăm că vreau să fac domuri a bisericii brichetă (fără a afecta alte părţi ale imaginii). 
Imagine originale şi straturi fereastra:

Stratul de duplicat şi creşterea Luminozitate / Contrast pentru a face o luminozitate mai mare:

Apoi se adaugă un strat de masca (Layer -> Layer Mask -> Hide All). Acesta va ascunde acest strat. Tu vei a vedea un mic dreptunghi negru, care va apărea în fereastra Layers chiar vizavi de stratul de pe care aţi ales. Aveţi posibilitatea să utilizaţi perie de obicei pe ea. Dacă alegeţi culoarea alb şi trage cu o perie de pe masca se va dezvălui ascunse de stratul de masca ta.Astfel, puteţi face cu uşurinţă cupola sau o regiune de pe cer mai uşoare:

Puteţi vedea în mod clar pe masca în cazul în care am folosit perie alb (pe cupola dreapta şi unele mişcări orizontale). În mod similar, aveţi posibilitatea să lucraţi cu tipul de măşti Reveal All. În acest caz veţi avea nevoie pentru a lucra la o masca de culoare albă, cu o perie de culoare închisă (acesta va ascunde strat). 
Deci, să continuăm a elimina zgomotul. Mi-am creat deja un strat de copie şi îndepărtat de zgomot utilizând Noiseware cu setările implicite şi la nivel de Luminance 55. Acum, folosind masca strat, folosesc reducerea nivelului de zgomot numai în umbre ale bisericii (zonele de lumina nu conţin o mulţime de zgomot; voi pentru a crea un nou strat pentru reducerea zgomotului pe cer pentru că necesită diferite setări de Noiseware). Pentru a face acest adaug o mască pentru stratul de unde am scos doar zgomot - Layer -> Layer Mask -> Hide All, şi cu o perie de culoare albă, voi deschide domeniile în care am nevoie pentru a elimina zgomotul - doar în umbră, în acest caz. Ca rezultat, stratul de masca pentru reducerea zgomotului în umbre ale bisericii va arata astfel:

Rezultatul aplicării Noiseware Professional cu setările implicite (înainte şi după, scara de 200%):

Acum, să ne începe pentru a elimina zgomotul din cer. Din nou, strat dublu exemplar original (cu zgomot) şi de a aplica Noiseware plug-in cu setările Peisaj (alege din drop-down Setări listă). Adauga Hide All masca strat şi de a folosi o perie de culoare albă pe regiune cer. Noua strat cu o masca sa va arata astfel:

Aici este rezultatul de reducere a zgomotului in the Sky (Noiseware setarea peisajului; înainte şi după; 200%):

Procesul de reducere a zgomotului este finalizat. Combină toate straturile într-o singură prin utilizarea Layer -> Flatten Imagine, şi trece la etapa următoare de fotografii de prelucrare. 

4. Corectarea aberaţiilor cromatice. 
Uneori ACR built-in instrumente nu se poate elimina complet franjuri de culoare la graniţele de contrastante obiecte. Acest lucru este deosebit de important pentru albastru-galben aberaţie cromatice (verde-un rosu poate fi corectat foarte bine de către instrument standard ACR). Când creşte saturaţia culorilor, umbre albastre să devină mai saturate, precum şi, în aşa fel încât nuanţa albastru în umbră ar trebui să fie eliminat. 

În primul rând «rapid» metodă: 
1) Switch spaţiul de culoare în LAB: Image -> Mode -> Lab Solor 
2) Folosiţi filtrul Blur: Filter -> Blur -> Gaussian Blur cu Raza de 1-3 pixeli în canale "a" şi "B" (în aceeaşi fereastră cu straturile fila puteţi găsi Canale tab-ul, apoi alege prima un canal, utilizaţi filtrul Blur la ea, apoi face acelaşi lucru cu b). 
3) Comutaţi înapoi la spaţiul de culoare RGB: Image -> Mode -> RGB Color. 

A doua metodă este mai laborioasă. Este desaturarea de franjuri de culoare manual prin straturi şi măşti. 
Deci, primul strat dublu exemplar. În exemplul nostru, nu există nici o aberaţie cromatice (toate sunt corectate în stadiul de prelucrare în prime), aşa că ar trebui să elimine doar albastru excesivă în umbre. Selectaţi Eyedropper Tool, faceţi clic pe Ctrl + U (sau Image -> Adjustments -> Hue / Saturation, care este similar). În fereastra Hue / Saturation alege Edit: Blues (în alte cazuri, aveţi posibilitatea să utilizaţi Magentas, galben, etc), faceţi clic cu unealta Eyedropper de zona pe care doriţi să desaturate şi Saturaţie mai mici, stabilind o valoare de -50 la -100 . Toate blues pe imaginea va deveni albastru pal sau chiar gri.

Apoi, face o Hide All masca strat şi cu o perie de culoare albă utilizate numai în cazul în care este necesar puteţi desaturate zone prea luminos. Am trecut pe umbre. Cel mai dificil la operaţiunea - nu pentru a merge în zonele învecinate în cazul în care desaturarea nu este necesar (de exemplu, de pe cer). Aveţi posibilitatea să utilizaţi »poligonal« Lasso (poligonale Lasso Tool - L). Urmări cu atenţie o zonă şi apoi puteţi vopsea cu o perie.

Apoi, combina straturi - Imagine Flatten. 

5. Rotiţi imaginea. 
Este foarte simplu. Du-te la Image -> Rotate Canvas -> Arbitrary ... si alege pentru grade câţi şi în ce direcţie doriţi să le transforma imaginea dumneavoastră. În acest exemplu, am folosit de rotaţie la 0,1 grade sensul acelor de ceasornic:

Dacă utilizaţi Instrumentul Măsura (în grupul de instrumente de unde puteţi găsi Eyedropper Tool) la fel de-a lungul orice linie pe care trebuie să fie verticală sau orizontală în fotografie, şi apoi atunci du-te la fereastra Image -> Rotate Canvas -> arbitrara veti vedea faptul că valoarea şi direcţia sunt calculate automat.

6. Redimensionarea si incadrarea. 
De obicei, în cele din urmă de prelucrare (înainte de ascuţit), am o uşoară reducere a rezoluţie a fotografiei. Am reducă fotografii din 10 megapixel (este rezoluţia original al meu aparat de fotografiat - 3888x2592) la 8 MP (3600x2400) sau 6 MP (3000x2000), sau chiar 4 MP (2550x1700) - în funcţie de condiţiile şi de calitate. De zgomot şi tot felul de aberaţii şi artefactele sunt mai puţin vizibile pe fotografii pentru a micşorat. Prin urmare, este foarte recomandat pentru a expedia fotografia examen redimensionate la 4 MP. 
Pe de o parte, pentru unele agenţii photostock ca Fotolia rezoluţie de imagini pot fi destul de importante (fotografii de înaltă rezoluţie, sunt vândute la preţ mai mare), dar pe de altă parte - pentru unul dintre cele mai mari Shutterstock agenţiile de rezoluţie mai mare imaginea nu pare să aibă un impact puternic şi nu înseamnă vânzări mai bine. Fotografii mici ocupă mai puţin spaţiu şi pot fi încărcate rapid. Asa ca, uneori, poate fi util pentru a reduce uşor rezoluţie de fotografii. 

În acest exemplu, calitatea generală a fotografia RAW este medie (acesta a fost împuşcat într-o zi strălucitoare soare, dar cu obiectivul de kit 18-55, care nu este cel mai bun la toate). Să presupunem că am de gând să pregătească această fotografie pentru examen la Shutterstock, aşa că voi redimensiona la 4 megapixeli (2550x1700). 
Pentru a modifica rezoluţia am folosi un instrument de imagine -> size image ..., sau Crop (culturilor Tool). Primul pur şi simplu reduce rezoluţia, de-a doua poate alege, de asemenea, o cultură diferită. 
În acest caz, am alege Instrumentul Crop pentru a putea taie marginile după rotirea imaginii şi a culturilor puţin mai profitabile. Setează rezoluţie de ieşire de Lăţime: «1700 px» şi Înălţime «2550 px» în cele două domenii în partea de sus, apoi alegeţi dimensiunea de care aveti nevoie (utilizarea mouse-ului) şi, în final apăsaţi butonul de Enter:

7. Reglarea claritatea imaginii în Photoshop. 
Eu folosesc filtru Inaltime Treceti pentru a creşte claritatea. 
În primul rând, strat dublu exemplar. Apoi, deschide fereastra de filtrare Filtru -> Altele -> High Pass. De obicei folosesc Raza de setarea 0.5 - 1.5 pixeli (cele mai multe ori 0.5, rareori 0.7 sau alte valori). În acest caz, I se aplică filtrul cu raza de 0.7 px.Imaginea de ansamblu va deveni gri.

În Layers drop-jos listă, alegeţi Hard Light, Soft Light sau Overlay. Aveţi posibilitatea să setările experimentului diferite. De obicei folosesc Soft Light. Dacă aveţi nevoie de mai mare şi «mai greu claritate» aveţi posibilitatea să utilizaţi setarea Hard lumină.

În acest caz, alege Soft Light. Apoi, creşte contrastul din Image -> Adjustments -> Brightness / Contrast (de obicei, from15 la 70), şi va creşte claritatea. În acest exemplu am selectaţi Contrast 55. 
Tu ar trebui să sporească Sharpness numai în zonele din fotografie acolo unde este nevoie (zone de focalizare, lumina, cu limite clare). 
Adăugaţi un strat masca: Layer -> Layer Mask -> Hide All şi de a folosi o perie de culoare albă pe zonele în care aveţi nevoie pentru a îmbunătăţi claritatea imaginii. 
Combină straturi: Layer -> Flatten Imagine sau Merge zilei. 
Rezultatul va arata astfel (de la stânga înainte, în dreapta - după prelucrare):

8. Conversia profilul curent de culoare sRGB.

Tu ar trebui să stabilească profilul curent de culori pentru a sRGB, deoarece, dacă nu face acest lucru culori ale imaginii dvs. pot fi afişate incorect în unele browsere web. Dacă salvaţi fotografiile, de exemplu, Adobe RGB, se va arata stins. 

Alege Edit -> Convertizor Dosar, deschide fereastra următoare:

Dacă sursa spaţiul nu este «sRGB IEC61966-2.1», atunci găsiţi acest nume, în lista verticală de destinaţie de spaţiu, alegeţi-l şi faceţi clic pe OK. 

9. Salvarea rezultatele de prelucrare a imaginii. 
Aveţi posibilitatea să salvaţi fotografia prin selectarea meniul Fişier -> Salvare ca ... PSD file (Alegeţi formatul: Photoshop (*. PSD, *. PDD)), în scopul de a putea să se întoarcă la prelucrarea în caz de respingere (refuz). PSD este salvat fără a pierde calitatea la compresie şi it a salva, de asemenea, informaţii despre straturi, masti, etc, astfel încât să puteţi continua funcţionează întotdeauna cu imaginea ta. După ce aţi terminat tot de prelucrare trebuie să vă salvaţi, de asemenea, la format JPEG (JPEG este trimis la agenţiile photostock) - File -> Save As ... Format: JPEG (*. jpg, *. JPEG; *. JPE). Ar trebui să alegeţi cea mai înaltă calitate a imaginii (12), în fereastra «JPEG Opţiuni»:

Ei bine, hai sa se compare rezultatul final şi fişierul prime:

Imaginea a devenit mai luminoase şi atunci când aceasta este vizualizată la 100%, practic nu există nici un zgomot vizibilă şi claritate este mai bună, de asemenea.

Ce altceva ar putea fi util?

10. Scoaterea obiecte nedorite de la o fotografie.

Uneori, fotografiile Dvs. poate să conţină obiecte nedorite - reclame, logo-uri, pete de oameni fără un model release, praf sau murdarie, etc Ei pot şi ar trebui să cureţe în Photoshop. Cel mai important este de a face acest lucru destul de precis. 
I a face acest lucru în două moduri: pur şi simplu cu o perie sau aşa-numitele clonare «afară». 
Aveţi posibilitatea să utilizaţi Perie atunci când aveţi nevoie pentru a vopsi obiecte mici pe un fundal omogen. Pentru aceasta am folosi o perie cu Opacitate aproximativ 80%. Aleg proba de culoare de Eyedropper Instrumentul cu dimensiunea eşantionului: în jur de 5 până la 5 mediu (de culoare de pe teren vor fi în medie din zona de 5x5 pixeli în jurul punctului de unde vă faceţi clic). 
Să ne uităm la a doua metodă. Este despre clonare (copie) din zona de mic de un fundal, fără obiect nedorite şi punerea (paste) pe obiect. Apoi, blur margini. 
I n exemplu, avem o mare frumos, dar cu un oaspete nedorit. Sarcină este să-l alunge de la fotografie.

Selectaţi o zonă de fond (ar trebui să fie puţin mai mare decât obiectivul nostru), cu Marquee Tool (M).

Copie (Ctrl + C), acest domeniu, în clipboard şi apoi lipiţi-l la aceeaşi imagine (Ctrl-V). Apăsaţi Ctrl şi cu săgeţile de pe tastatură puteţi loc uşor copie a zonei de fundal peste elementul nedorite.

Dacă ne uităm cu atenţie, vom vedea limitele zonei dreptunghiulare. Avem nevoie de reducere a frontierelor. Creaţi un strat de masca (pentru o superioară) - Layer -> Layer Mask -> Reveal All. Utilizaţi perie alb doar pe frontierele de patch-uri noastre (pentru comoditate, puteţi face strat principalele invizibil, făcând clic pe icoana ochi lângă aceasta, în straturile fereastra):

Aici este rezultatul:

Nici un om nu de inot anymore:)

Această metodă este potrivită pentru medii omogene - apă de suprafaţă, iarbă, pământ, cer, pereţi.

. Aici este un alt exemplu impresionant de utilizarea unor astfel de tehnologii:

11. Izolarea pe fundal alb. 
Agentii de fotografie stoc vinde de obicei, aşa-numitele obiecte izolate, ceea ce înseamnă obiecte împuşcat pe fundal alb, pentru ca designerii le-ar putea folosi cu uşurinţă în compoziţiile lor, rapid separarea obiectul din fundal. Să ne ia în considerare exemplu clasic de izolare pe un fundal alb. 
Anterior, am fotografiat un măr pe un fundal alb (este pe hârtie albă):

Aveţi posibilitatea să observaţi că de fond nu este de culoare albă, dar lumina gri. În plus, nu este omogen. Acest lucru poate fi verificat prin punerea cursorul mouse-ului peste imagine. Veţi vedea în fereastra de Info (Window -> Info, sau F8), valoarea lui R, G, B canale. Puteţi folosi, de asemenea, Eyedropper Tool - doar să faceţi clic pe orice parte a fundal şi apoi faceţi clic pe caseta de culoare de mai jos bara de instrumente. Componentele de culoare RGB trebuie să aibă valori de 255, 255, 255 - asta înseamnă că absolut fundal alb. În acest caz, ele gama 230 - 245. De fond ar trebui să devină mai uşoare. 
Există o mulţime de metode diferite pentru a face acest lucru. Puteţi utiliza nivele (nivele), sau chiar în etapa de prelucrare RAW in Adobe Camera Raw aveţi posibilitatea să lucraţi cu fila Tone Curve, sau manual izoleze obiect folosind bagheta magica (Magic Wand Tool (W)). Prefer o altă metodă, care vă permite să facă absolut fundal alb, rapid şi în mod clar. Am utiliza instrumentul Înlocuire Culoare. 
Să începem de la duplicarea strat. Apoi, deschideţi fereastra Image-> Adjustments-> Replace Color. Aceasta Eyedropper faceţi clic pe orice suprafaţă de fundal (dar nu pe umbra!) Set Lightness la 100, si de a muta cursorul valorilor vagi până când toate fundal incepe uite de culoare albă, fără zone întunecate. În acest exemplu, am setat valoarea valorilor vagi 100 (exact la mijloc):

Aici este fotografie după aplicarea acestui instrument:

Puteţi vedea că în fundal a devenit deja complet alb. Acum, avem nevoie doar pentru a elimina o serie de defecte şi de a îmbunătăţi forma de umbra. 
Înlocuiţi instrument de culori ar putea schimba obiectul în sine (dacă nu aţi făcut o masca sau de selecţie înainte de utilizare a acestuia), astfel încât să puteţi vizualiza imaginea îndeaproape, şi dacă undeva există un efect de rău, vă puteţi întoarce oricând la stratul precedent, folosind masca. În cazul nostru, o parte din partea stanga a Apple a fost uşor schimbat:

În scopul de a reda aspectul fostul adăuga stratul de masca Layer -> Layer Mask -> Revers Toate, şi cu o perie negru «şterge» zonele supraexpuse:

Combină de straturi (Flatten Image). Acum avem de a face umbra arata mai bine. Să vedem ce forma umbra nostru a:

Acesta nu este foarte precis, aş spune. Eu propun să facă marginile un pic mai moale şi se îndepărtează de zgomot. 
Duplicate strat şi se aplică filtru Gaussian Blur (Filter-> estompează-> Gaussian Blur), cu un parametru de circa 25, în acest caz:

Acum, adăugaţi masca Layer -> Layer Mask -> Hide All şi cu o perie de culoare albă trage numai pe umbre şi pe marginea exterioară a umbră (în cazul în care aveţi nevoie pentru a estompa), încercând să nu se trece peste mere (puteţi limita-te cu selecţie Lasso). Puteţi, de asemenea, strat dublu exemplar original (care este fără estomparea) şi locul sub strat cu blur.Aplicaţi Noiseware plug-in (Filter -> Imagenomic -> Noiseware Professional), cu o setare maxim de reducere a zgomotului: completa (mai puternic zgomot Luma). Apoi, adăugaţi o Hide All masca şi cu o plimbare perie de culoare albă pe zonei între mere şi umbra, în cazul în care nu se poate utiliza filtrul Blur. Nu va fi o margine clară de clare şi nu de zgomot. Rezultat:

Procesul de izolare a unui măr este terminat. Puteţi combina straturi Imagine Flatten. 
Să ne compara ceea ce a fost:

... Şi ceea ce avem acum:

12. Adăugarea de date pentru a fişierului imaginii Info. 
În cazul în care fotografia este gata, putem adăuga unele informaţii utile pentru a File Info (aşa-numitele metadate IPTC).Aceasta va fi cea mai mare parte numele de fotografie, de descriere şi cuvinte cheie pentru căutare. Cea mai mare parte agenţiile de fotografie pe stoc va lua în mod automat informaţii de la dosar, astfel încât nu va trebui să le umple manual.Acest proces poate fi făcut în multe programe. De obicei, am descriu fotografii în Adobe Bridge. Doar faceţi clic pe butonul dreapta al mouse-ului pe fotografie selectat şi alegeţi File Info:


Veţi vedea o fereastră cu mai multe file şi domenii:

Săgeţi etichetată câmpurile sunt pentru a fi completat.

Titlul documentului Titlul documentului: un titlu scurt pentru imaginea ta. În acest caz, voi apela această fotografie «StVasile Catedrala ». 
Descriere: descriere. Unele agenţii de valori (de exemplu, Shutterstock) utilizează acest dosar ar fi titlul o fotografie şi domeniul Titlul documentului este ignorat. Unele agenţii de alte pot necesita o lungime de câmp (cel puţin 5 cuvinte pentru Dreamstime sau cel puţin 7 cuvinte pentru Bigstockphoto). Dacă nu vă grăbiţi, este recomandat să completaţi 7 cuvinte. Ce este acolo pentru a scrie? Foloseste-ti imaginatia. Această descriere ar trebui să atragă atenţia şi să furnizeze informaţii suplimentare despre fotografie. De exemplu, strainii nu pot şti că Catedrala Sf. Vasile - este una dintre cele mai renumite atracţii de la Moscova şi se află pe Piaţa Roşie. Prin urmare, descrierea «Famous Catedrala Sf. Vasile cel pe Piaţa Roşie din Moscova, Rusia» sau «St Vasile Catedrala, cel mai faimos din Moscova turistice »atracţie, ar putea ajuta atrage mai mulţi cumpărători, care se pregatesc site-uri sau broşuri pentru agenţiile de turism. 
Cuvinte cheie: Cuvinte cheie. Ele sunt foarte importante, deoarece cumpărătorii pot găsi imaginile dvs. căutarea lor prin cuvinte cheie. Cuvintele cheie trebuie să fie în limba engleză, numărul mediu este de aproximativ 10-50 (mai mult este mai bine). Eu de obicei, alegeţi exact 50 de cuvinte, pentru că este limita pe Shutterstock. Ce cuvinte puteţi folosi? Toate cuvintele cheie care descriu obiectul. Unde se poate lua? În primul rând, puteţi găsi, pur şi simplu imagini similare de mai multe la orice agenţie de fotografie stoc, copiaţi cuvintele cheie ale acestora şi să aleagă cel mai potrivit. Acolo sunt servicii care pot ajuta pentru a selecta cele mai bune cuvinte cheie. De exemplu, site-ul de Arcurs Yuri: http://arcurs.com/keywording/. Doar introduceţi unul sau mai multe cuvinte cheie în limba engleză, care descrie imaginea dumneavoastră cele mai bune, apoi alegeţi cele mai adecvate. 
În acest exemplu voi folosi următoarele cuvinte cheie: 
arhitectural; arhitecturii; contextul; busuioc, albastru; cărămidă; de construcţie; de capital; catedrala; center; creştine; creştinism; biserica; oraşului; color; color; colorat; de construcţie; cruce; crucifixul; cultură; cupola; Europene; celebru; de Aur; istorice; de istorie; Kremlin-ului reper; monument, Moscova; muzeu; naţionale; vechi; ortodoxa; roşu; religie; Rusia; rusă; sfânt; cer; sovietic; pătrat; simbol; turism; tradiţionale; de călătorie; Uniunii; vacanţă; vizita 
Pentru examenele am recomanda să utilizeze numai 10-12 cuvintele cele mai potrivite.

Deci, formularul completat va fi după cum urmează:

Când modificaţi fişierul info IPTC prin intermediul Adobe Bridge fotografiile dvs. nu îşi vor pierde de calitate, astfel încât puteţi utiliza această funcţie ori de câte ori doriţi. În Photoshop această fereastră pot fi găsite în meniul File-> File Info.

Fotografie de prelucrare este finalizat. Puteţi folosi FTP-client (de exemplu, filezilla http://filezilla-project.org/), pentru a le trimite la agenţiile de stoc fotografie sau HTTP utilizează-upload pe site-uri.

Translated by Google. If you want to improve the translation please write me on e-mail.
 

© 2009 Microphotostocker